Livet och bygget

Det har varit lite hemligt här på nummer 16. Förvisso en överraskningsfest i söndags som vi jobbat mot för att bli så färdiga som möjligt i matsalen men också dagisbasilusker som däckat oss allihop och tid som har prioriterats på livet, bygget och vardagen. Men det har hänt grejer här!
 
Taket är reglat, gipsat, spacklat och målat. 
 
 
 
 
 
Att bero på målat så har det verkligen varit målarverkstad här, den stora högen av lister, foder och panel krymper för var dag och nu är det i stort sett bara bättringsmålning som saknas. 
 
 
Matsalen så. Den är "klar". Saknas såklart taklister, ett dörrfoder och lite möblemang men den är brukbar för sitt ändamål och så vacker. I lördags rök golvpappen, pianot fick flytta tillbaka till sin plats och i söndags åt vi frukost vid ett matbord tillsammans, Enok slapp sin barnstol (som han ogillat skarpt det sista) och fick sitta som oss andra och äta tillsammans med oss. Min goda vän a.k.a. fru väntar sin första tös på ett par veckor och henne överraskade och skämde vi bort med god mat och pyssel - matsalen hade inte kunnat bli bättre:)  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu återstår lite målning och fix i vardagsrummet innan vi förhoppningsvis till helgen kan flytta in soffan och TV. Hur sjukt är det att vi då är i mål!?! Då ska jag bara njuta av att titta på Drömmen om slottet (för tillfället får jag lite ont i magen av det)....
 
 
...och baka på nästa lilla familjemedlem som ska få flytta in till våren, hälsa på Greta-Viola:)