Grönt är skönt

Det är tur att vi har mycket att pyssla med ute också, trädgården kräver sina timmar av krattning, beskärning, plockande och kärlek och med såna vackra dagar som vi har nu så är det knappast någon uppoffring;) 
Det är tvärtemot så så roligt, stimulerande och härligt. Idéerna flödar och lusten att skapa en grön skön oas är obeskrivlig. Det är "synd" att vi har så mycket kvar att färdigställa inne annars hade vi haft grävare här redan och vänd upp och ner på gården;) ....kanske tur att vi har så mycket kvar att färdigställa inne;) 
Nu fokuserar vi på att städa upp, kratta, rensa, ansa och försköna grundmiljön. Det finns mycket spännande på en sån här gammal tomt som man vill framhäva och lyfta fram. 
 
Mysigt med tidig blomster. 
 
 
 
Gamla fällda träd som legat i antagligen en herrans massa år, det blir finfin ved till vintern:) 
 
 
Robin är så nöjd att ha en gård som han kan och får gå lös med motorsågen på:) Har ni sett kaminmannen, kommer ni ihåg fascinationen denne karl hade för sin kamin...får hålla utkik efter varningssignalerna;) 
 
 
Mycket ved blir det...
 
 
...och allén blir rolig att plocka fram igen, väldigt tråikigt att många av dom inramande stora träden är fallna men vi får göra det bästa av förutsättningarna. 
 
 
Muren är jag så glad över. Tycker att den är fantastiskt vacker! Idag har jag rensat uppe på, tagit bort grenar, småträd, buskar och mossa, ska resna upp den ordentligt och sen göra en miljlö kring den med ett fikahörn och en örtagård. 
 
 
Träden fick ett helt annat uttryck när jag rensade upp under och kring dom, när grenar ansades bort och när dom i sin enkla prakt nu får stå i centrum av sig själva. 
 
 
 
Vårt slukhål kommer behöva mer assistans för att vi ska få ordning på det och det tar vi framöver men vi har kommit på vad vi ska göra med ytan och det blir parkering för att slippa ha bilarna på uppfarten. 
 
 
Apropå uppfart så har Robin skottat till det och fått gruset att täcka det som tidigare såg ut som att en virvelvind svept förbi.
 
 
Inne händer det faktiskt också grejer! Köket är under konstruktion och det går framåt:) 
 
 
 
 
 
 
 
I hallen är mitt kvällsmission att sätta pärlsponten så snart kommer det kännas så mycket mer färdigt där också.