Hemmablind!?

Backade upp på gården idag och slogs av en känsla att nåt hänt. Såg inget vid första anblick och började packa ur bilen och bära in i huset, vänder om och går nerför uppfarten när jag inser att känslan stämmer, hur jag kunde missa grova traktorspår och grävda gropar utanför tomtgräns och vid fasaden det har jag ingen aning om men Umeå energi har varit hos oss idag och grävt ner elen efter vårt önskemål. Till idag så har elen varit luftburen (nya elen är inte inkopplad men det blir nästa steg) och en stolpe står utanför vår tomt och från den går elledningen över till vårt hus. Känns omodernt och riskabelt att låta det vara så även i fortsättningen så nu närmar vi oss nya tider:)  
 
 
 
 
Projekt klädkammare rullade vidare idag, golvet är rengjort och är verkligen fint. Pärlsponten är framtagen och den är fantastisk, planen är lagd och jag tror att det kan bli väldigt bra. 
Varför det är öppnat upp en ny ingång så nära den gamla det har jag inget bra svar på men jag har en plan för den gamla dörröppningen så att den så länge åtminstone har en funktion, inte bara är ett hål i väggen;) 
 
 
Pärlsponten trodde jag bara satt på den långa väggen, blev en bonus att hitta den även på kortväggen. Första tanken var att låta den vara omålad ifall vi i steg 2 när övervåningen skall renoveras vill använda den någon annanstans men vi vet ju faktiskt inte ens om den går att plocka ner i skick så att den går att återanvända så vi målar den. Kommer bli hur fint som helst:) 
 
 
Svängde förbi en färghandel i morse för vi ändrar kulör på köksfläkten, lutar nu åt antikvit istället. På butiken såldes sista rullarna av utgående tapeter för 30 spänn och jag fick lite feeling för dessa och har en tanke för dom om en maskulin och en feminim sida av klädkammaren. Jag har sagt det förr men det tål att upprepas - sån befrielse att renovera provisoriskt, så okonstlat, behöver inte fundera, tänka, jämföra eller känna efter. Annat blir det när jag är klar här uppe och ska ner, där kommer det bli sömnlöst av alla val! 
 
Hatthyllan har inget med varken sekelskifte eller nutid att göra, men jag sprang på den härom veckan och fick en tanke, kanske skruvat? Kanske inte blir bra överhuvudtaget men jag kan inte låta bli. Måste testa och så får vi se om det funkar eller inte!?!
 
 
Hjälpte Robin att sätta en balk i köket och lilleMann fick hänga med ner, han som kan kännas som en stor pojke, det är han inte...